fredag 23 november 2012

Canvas-tavla Gaitsvältu

Jag har gjort en tavla till att hänga på mina kala väggar på jobb:


Som ni ser så blev det inte mycket med det, men det är en start iaf.

Jag har gjort en Canvas-tavla med en av mina absoluta favoritfoton. Fotot ät taget på Högklint strax söder om Visby på en plats som heter Gaitsvältu eller Getsvältan på svenska. Det är idag en utsiktsplats bland klipporna, men förr hade det getter som betade där och då de inte kom upp för klipporna igen så svälte de ihjäl där. Där av detta märkliga namn.


Bakgrunden har jag målat med silverakrylfärg och mistat med silver. Jag har använt en mask lite här och där för att ge lite oregelbundenhet i färgen. Längst ner har jag lagt ett lager med reliefpasta i en mask innan jag målade över det hela. I de övre hörnen har jag också maskat och använt ett tunt tunt lager reliefpasta.Bakom bilden har jag ett blad från en gammal bibel. Längs ner på bilden har jag satt ett sammetsaktigt band/spetsfigur i svart. 
Jag har också dekorerat med lite kugghjul från Tim Holtz och det är även från honom nyckeln och nyckelhålet kommer ifrån. Även de klädda i bibelblad, förutom de svarta kugghjulen som är gjorda i galon.Jag har även stansat ut bokstäverna i tunn kartong jag klätt med bibelblad. Alfabetet är Quickutz Haunted.
Bokstäverna och nyckelhålet är dessutom täckta med Crackle accent, medans nyckeln är täckt med Glossy Accent. Dessutom har jag ju dekorerat med halvpärlor lite här och var och även stansat ut en ranka murgröna (Gotlands landskapsblomma) från Bosskut som jag satt bladen med distanskuddar.


Får se vad det blir för tavla som nästa projekt! I morgon ska jag iaf på Pema och nytt scraplopp. Sista för året så det blir nog lite jultema på det hela!

Tavla finns även bloggad på Be Inspired and Be Creative with us. Glöm inte att titta in där och bli inspirerad av lite altringsprojekt.

6 kommentarer:

 1. vad fin den är, väldigt mysiga färgval.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, färgerna blev riktigt bra. Var ju inte vad jag tänkte från början, men det är ju det som är så skoj!

   Tack Stephi!

   Radera
 2. Härlig tavla med ett otroligt härligt kort.
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen en av mina favoritbilder, den har använts på ett par alster tidigare också!
   Trevlig helg och tack för titten!

   Radera